Какво да сготвя?


Руло Стефани

Суло СтефаниНеобходими продукти: 1 кг телешка кайма, 1 яйце, 4 филии счукан сухар, 1 глава кромид лук, 50 г настърган кашкавал, 2 сварени моркова, 2 твърдо сварени яйца, 2 кисели краставички, сол, черен пипер, кимион и магданоз на вкус.

Начин на приготвяне: Каймата се омесва с яйцето, 3 от филиите сухар, ситно нарязания лук и изброените подправки на вкус. Така приготвената смес се оставя да почива около 30 мин до попиване на ароматите. Морковите и краставичките се нарязват на ивички, а яйцата - на четвъртинки.

Върху влажна мокра кърпа се разстила каймата и от нея се оформя с ръце правоъгълник, върху чийто край редите зеленчуците. Всичко се навива на руло и се поставя в предварително загрята фурна на 180 градуса в намазнена тавичка. Долива се около 2 пръста вода. След около 50 минути рулото се поръсва с останалата галета и кашкавала и се пече още около 10 минути.

Бухти

Бухти с пудра захарНеобходими продукти: 2 с. л. пудра захар, 100 мл ароматно червено вино, 1 ч. л. канела, половин хляб, 2 белтъка, олио за пържене и пудра захар за поръсване.

Начин на приготвяне: Пудрата захар се разтваря във виното и към него се добавя канелата. На тънки филии се нарязва средата на хляба и той се потапя в подсладеното вино, в разбитите на сняг белтъци и накрая се пзържва. Така полученото предястие се сервира поръсено с пудра захар.

Пилешки пържоли (на скара)

пилешки пържолиНеобходими продукти: 4 пилешки филета, сол и черен пипер на вкус, сок от кисели краставички, 1 глава лук.

Начин на приготвяте: Измийте добре пилешките филета и ги разрежете на две по дължина, така че да се получат 8 пържоли. Подправете ги със солта и черният пипер и ги наредете в тава, в която ще престоят около половин час. Нарежете лука на филийки и наслагайте резените между пържолите, за да пуска аромата си и накрая залейте пържолите с около половин чаша сок от кисели краставички, за да се мариноват. След като всичко е готово ги отцедете и ги опечете от двете страни на силна скара, но не за много дълго време.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар